Kryssning till Tallinn – Östersjöns vackraste Hansastad!

Så nära, men ändå så okänt? Välkommen att besöka Estlands vackra huvudstad Tallinn med oss! Kanske lockar den prisvärda shoppingen, de välbevarade byggnaderna eller stadens spännande svenskkopplingar? Vi åker tur och retur med de bekväma Tallinkfärjorna och har en dag i land.

 

Dag 1: Hemorten–Stockholm

Under dagen åker vi hemifrån till Stockholm i en bekväm Scandoramabuss. På eftermiddagen installerar vi oss i våra bekväma hytter innan färjan avgår från Stockholm och sätter kurs över Östersjön. Ombord kan vi roa oss med både god mat och trevligt umgänge innan det blir dags att säga god natt.

 

Dag 2: Tallinn – en av Europas vackraste städer

På morgonen kommer vi fram till Tallinn, som har kallats en av Europas vackraste och mest romantiska städer. Detta är en stad med många ansikten – och med många namn! Under medeltiden användes det tysk-svenska namnet Reval, men sedan självständigheten 1918 känner vi staden som Tallinn. Stadens rika historia skapar en fascinerande kuliss till dagens moderna liv. Det är en spännande stad vi möter, en knutpunkt mellan öst och väst. Den välbevarade medeltida stadskärnan är på många sätt unik, och det är inte för inte Tallinn finns med på Unescos världsarvslista sedan 1997. Vår Scandoramaguide tar oss med på en vandring i staden och vi ser tydligt hur olika kulturer har lämnat spår efter sig. I övre Tallinn finner vi kungliga slottet, de tre försvarstornen och Domkyrkan från 1233. Nedre delen är borgarnas stadsdel och här ser vi Rådhuset och det anrika apoteket från 1422. Några timmar på egen hand hinner vi också med innan vi på kvällen återvänder till våra hytter och ombord kan vi roa oss med god mat, underhållning och shopping!

 

Dag 3: Stockholm–Hemorten

Medan vi njuter av en god frukost seglar fartyget in genom Stockholms vackra skärgård. Vid tiotiden ankommer vi Stockholm och fortsätter färden hem. Tack för en trevlig resa!

Share This