Utforska Kuba

Att resa till Kuba är i många avseenden som att resa ett halvt sekel tillbaka i tiden. Kuba har förvandlats till ett karibiskt paradis sedan landet öppnats upp efter östblockets fall och latinska rytmer och musik hörs i varje bar. Upplev livsglädjen i färgstarka Havanna, utforska huvudstadens gamla kvarter och åk en tur med gamla 50-talsbilar.

Missa inte!

Åk upp i bergen med gamla ryska arméfordon till natursköna nationalparken Topes de Collantes. Här är djur- och naturrikedomen ofantlig med bland annat Kubas nationalfågel Kubatrogonen, olika typer av kolibrier och mängder av växter som orkidéer, jasminbuskar, magnolia, begonior, 100 olika sorters ormbunkar och Kubas nationalblomma Mariposa.

Följ i den berömde Hemingways fotspår och besöker hans hus i San Francisco de Paula. Huset, som kallas La Vigia, är i dag ett välbevarat museum där skrivmaskinen fortfarande står på sin plats.

Bahia de Cochinos – Grisbukten – blev internationellt uppmärksammad 1961 när de kubanska regeringstrupperna stod emot det amerikanska invasionsförsöket då 1 400 exilkubaner, tränade av CIA, försökte återinta Kuba.

Besök på en cigarrfabrik. På västra Kuba varvas bergstoppar med en frodig grönska och här odlas enligt rykten världens bästa tobak, mycket tack vare det speciella mikroklimat som råder med fuktiga nätter och kyliga morgnar – optimala förhållanden för tobaksodling.

Share This