Konferens i Sankt Petersburg

Med en konferenshelg i vad ryssarna själva kallar sin norra huvudstad kommer du säkert förstå varför Sankt Petersburg blivit alltmer uppskattat som resmål. Grundad som “Rysslands fönster mot väst” på träskmarkerna längst in i Finska viken 1703, fick staden tidigt rykte om sig som en av världens vackraste städer.

Med ekon från revolutioner, belägringar och namnbyten har Sankt Petersburg en historia likt ingen annan stad. Svensk entreprenörsanda frodades här redan för över hundra år sen med företagsnamn som Nobel, Lidvall och Bolin.

Ett måste vid ett besök i Sankt Petersburg är Vinterpalatset som är en del av Eremitaget – ett av världens främsta konstgallerier. Ett annat måste är en promenad på den spikraka huvudgatan Nevskij Prospekt – perfekt för shopping eller en avkopplande kaffe.

Förslag på aktiviteter och arrangemang

  • Upptäck det ryska köket – matlagningskurs med inslag som borsjtj, blinier och pelmeni.
  • Följ med bakom kulisserna på Mariinskijteatern.
  • Måla dina egna ryska dockor.
  • Avnjut en båttur med champagne och rysk kaviar.
  • Spionjakt bland platserna där 1995 års James Bond-film ”Golden Eye” spelades in.
Share This