Konferens i Aten

Här samsas forntid och nutid i en härlig blandning.

Ta chansen att uppleva Atens arkeologiska underverk som Akropolis, Zeus tempel – ruinerna av det antika Greklands allra första tempel och Mitropolis – Atens katedral. Aten är dock så mycket mer än antik konst och kultur. Stadens populäraste nöjesdistrikt är Psiri, som tidigare var Atens arbetar- och hantverkskvarter. Här finns massor med restauranger, ouzerier, barer och kaféer. På en ouzeria serveras såklart ouzo, men i första hand är det för maten man går dit. Den här typen av restauranger kallas även mezedopoleio – ”plats där meze säljs.”

I Saluhallen säljs kött i alla former och fisk man inte ens visste fanns. Vi rekommenderar ett besök här, förutsatt att du klarar av att kött hänger och dinglar lite varstans. Syntagmatorget, med den okände soldatens grav som vaktas av traditionellt klädda vakter, är också en spännande plats.

Förslag på aktiviteter och arrangemang

  • Heldagstur med båt i den grekiska ö-världen – Hydra, Poros, Egina och smaragdgrönt vatten.
  • Marknadsbesök och matlagningsskola med en läcker mezelunch som resultatet.
  • Guidad cykeltur runt Akropolisklippan.
  • Olympiska Spel – gruppen utkämpar sina egna OS-grenar uppdelad i olika lag.
Share This